Bushman's Hot Az Hell

Bushman's Hot Az Hell

Postprzez Charoshi » 19 lip 2011, o 10:18

bushmen_08.jpg


Takie cuś. Dostępne w Kuchniach Świata za ok. 18 zeta, o ile dobrze pamiętam. W smaku mi nie podszedł bo bardzo czuć ekstraktową gorycz, czego nie znoszę. Generalnie nawet nie bardzo pamiętam jak smakuje (wydałem go znajomym), bo ta goryczka przesłania cały smak. Jeśli chodzi o ostrość, to kopie całkiem nieźle, wg mnie może mieć ponad 50.000 SHU, bo pali mocniej od After Death'a, więc może być dobrym startem dla początkujących. Gdyby nie ta zbyt wyraźna nutka kapsaicynowej goryczy sosik byłby całkiem dobry.

SKład to:
chili (nie wiadomo jakie) 50%
ocet spirytusowy - wcale nie wyczuwalny
oleożywica kapsaicyny (1%) - i to mi właśnie przeszkadzało
zioła (nie podano jakie)
przyprawy (nie podano jakie)
czosnek, cukier, sól, olej słonecznikowy, skrobia, sorbinian potasu


Ale jak na pierwsze poważne coś polecam, bo dosyć łatwo dostępne i ostre.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Gdy kaszanki brak...w oku się czai łza...

Kto gorszy w Dżudo, ten krwawi dużo!
Avatar użytkownika
Charoshi

UŻYTKOWNIK
 
Posty: 188
Dołączył(a): 9 maja 2011, o 10:24
Lokalizacja: Żyrardów
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Sosy i dipy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości