Jako ze dzisiaj jadłem z nim śniadanko, strzelę sobie reckę.
Skład: zielona papryka Habanero,
woda, sól, czosnek,
przyprawy, kwasek octowy,
barwniki, 0,1% benzoesan sodu.
Zapach bardzo fajny, moocno paprykowy (ale inaczej niż AD Blair'a), aromaty octowe bardzo słabe więc nie jest źle.
Smak również czysto paprykowy, nie miałem jeszcze okazji próbować papryki habanero więc nie porównam. Troszkę czuć ocet ale nie wali tak jak w tabasco, sos posiada jeden dla mnie minus - jest (jak dla mnie) niemiłosiernie słony (Bo ja nie solę prawie). Testowany na różne sposoby dobrze sprawdzał się w sałatkach, choć jak dla mnie, najlepiej wypada na kanapkach z twarożkiem ze szczypiorkiem.
Jednak najfajniesze w tym sosie jest coś innego... jego kolor. Zielony glut.
Konsystencje ma "leistą", nie tak płynny jak tabasco, bardziej jak AD choć z tą różnica że tak jakby "gumowy". Fajnie się błyszczy.
Co do ostrości - bez fajerków, taki trochę ostrzejszy keczap, coś jak tabasco habanero.
Dzisiejsze sniadanko:
I tu dlaczego jest "gumowy":
Ogólnie, gdyby nie ta słoność byłby z niego ekstra keczap.
Tak czy siak, polecam ze względu na kolor i konsystencje!