Dead Mans Hand Papaya Scotch Bonnet Hot Sauce

Dead Mans Hand Papaya Scotch Bonnet Hot Sauce

Postprzez Chillibizon » 30 mar 2018, o 09:35

Czy ktoś próbował Dead Mans Hand Papaya Scotch Bonnet Hot Sauce?
https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... NH7c-wbnxN
Avatar użytkownika
Chillibizon

MAŁOMÓWNY
 
Posty: 72
Images: 13
Dołączył(a): 23 sty 2018, o 19:53
Pochwały: 2
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Re: Dead Mans Hand Papaya Scotch Bonnet Hot Sauce

Postprzez gadzik121 » 30 mar 2018, o 09:53

Podpinam sie do pytania
Avatar użytkownika
gadzik121

NOWY
 
Posty: 45
Images: 7
Dołączył(a): 1 mar 2018, o 15:00
Lokalizacja: Warszawa
Papryki:

Re: Dead Mans Hand Papaya Scotch Bonnet Hot Sauce

Postprzez Drejkol » 17 maja 2018, o 15:19

Sosik mam od kilku dni. Jest bardzo łagodny - poziom ostrości porównywalny do marynowanych Jalapeno, a nawet i do zwykłego pikantnego kechupu. W składzie niestety E211 co jest trochę bez sensu biorąc pod uwagę zastosowanie octu oraz soku z cytryny.
Jeśli chodzi o smak - bardzo wyczuwalny seler, potem marchewka, cebula, a dopiero na samym końcu gdzieś tam chowa się delikatny posmak Scotch Bonnet. W dodatku papai, której zgodnie z etykietą powinno być najwięcej, w ogóle nie da się wyczuć. Ponadto sos należy do tych słonych. Konsystencja jak salsa - bardzo gęsta.

Sos z uwagi na swoją moc nadaje się dla każdego - i dla dzieci, i dla dorosłych, a nawet i dla tych, którzy zazwyczaj ostrości nie ruszają, ale właśnie przez tą łagodność i jakąś taką nijakość ciężko jest mi go polecić bo zużyje się go w maksymalnie tydzień, a do najtańszych nie należy (30-40zł za standardową buteleczkę), a za podobne pieniądze można dostać coś smaczniejszego i bardziej paprykowego.
Avatar użytkownika
Drejkol

ŚWIEŻAK
 
Posty: 4
Dołączył(a): 14 maja 2014, o 21:43
Papryki:


Powrót do Sosy i dipy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość