Salsa Valentina (w proszku)
Napisane: 28 sty 2012, o 21:38
Mało ostre, ale czuć pare sekund na języku chili. Troszkę za słone jak dla mnie. Jest cytrynowe, ale tak dziwnie chemicznie jak sie dozuje bezpośrednio do otworu gębowego. Wygodne dozowanie - sitko, ktore ma wystarczajaco duze otwory, zeby się nie zatykalo a zarazem nie trzeba sie obawiac, ze wyleci pol butelki. Walory estetyczne opakowania dosc slabe. Dodalem dzisiaj do rosołu, dodawałem tez do pierogow. W zasadzie bez szału.
Smak 3/5
Ostrość 1/5
Składniki: chili w proszku, sól, sok z cytryny, 0,5% roztwór dwutlenku krzemu = E 551 = Amorficzny dwutlenek krzemu (kwas krzemowy) - substancja przeciwzbrylająca, nośnik, substancja klarująca
Po otwarciu przechowywać w lodówce. (? )
Smak 3/5
Ostrość 1/5