Mango lassi

Zjadłeś i co teraz....

Mango lassi

Postprzez Lou_tzepher » 17 lip 2011, o 13:57

Indyjski napój o składzie (o ile dobrze pamiętam):

ćwierć litra mleka
pół litra lodów śmietankowych albo jogurtu
pół litra mango pulp (do kupienia w sklepach typu "kuchnia świata", mnie pokrojone/zmielone samemu mango nie smakuje)

Podawane posypanie płatkami migdałów i cynamonem.


Z autopsji mogę powiedzieć że gasi ogień niezwykle sprawnie i wspaniale smakuje. Skuteczność zawdzięcza dużej ilości tłuszczu (z mleka, jogurtu/lodów), niskiej temperaturze (lody) i kwaśności z mango (niektórzy twierdzą że też pomaga).
Avatar użytkownika
Lou_tzepher

ŚWIEŻAK
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 lip 2011, o 13:32
Papryki:

Udostępnij:

Udostępnij dla Facebook Facebook Udostępnij dla Twitter Twitter Udostępnij dla MySpace MySpace

Powrót do Gdy pali i piecze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości