Walkero napisał(a):Czy ktoś z was podczas robienia sosów ( gotowania) z odmian ekstra mocnych typu Bhut, Morouga miał jakieś problemy ze sobą, dziwne zachowania organizmu w reakcji na unoszące się opary z tych papryk? Mnie dopadł ostatnio taki jakby stan "nieważkości" z zawrotami głowy, ale bez jakichkolwiek oznak pieczenia, szczypania. Wcześniej przy gotowaniu Habanero i 7Pod czegoś takiego nie doświadczyłem. Przyznam, że strach mnie ogarnął bo czytalem wiele tekstów o reakcjach organizmu na kapse ale o czymś takim nie pisali
qielbux napisał(a):Walkero napisał(a):Ale faktycznie, rękawiczki, maska i otwarte okno. Przy habankach nie zauwazyłeś bo są za słabe. Wesoło się robi od 1 mln SHU w górę Poza tym, jesli dodajesz octu, to pamiętaj, że paruje jak szalony i jeszcze mocniej roznosi wszystko.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości