Wędzone Jalapeno/Chipotle
Napisane: 9 lis 2014, o 20:40
Jako chilihead nie może obejść się w mojej kuchni bez wędzonego Jalapeno zwanym Chipotle, kto dopiero zaczyna z ostrym to ma możliwość w umieszczonym na dole linku dowiedzieć się trochę więcej informacji o Jalapeno http://chilihead.pl/viewtopic.php?f=57&t=632
Oczywiście nadaję się jako puder w tym celu używamy do mielenia młynka elektrycznego lub ręcznego
Co do porcji przygotowanych do mielenia najlepiej je wcześniej wysuszyć np. w piekarniku, suszarce do grzybów na kruche kawałki ponieważ w przechowywanych pojemnikach nie będą się sklejać w jedną bryłę tylko nadal będzie to krucha sucha konsystencja
Drugim sposobem przechowywania jest przechowywanie Chipotle w kawałkach co ma też swoje plusy a mianowicie pozostaje w nich aromat, smak i to co najlepsze w wędzonych papryczkach
Oczywiście nadaję się jako puder w tym celu używamy do mielenia młynka elektrycznego lub ręcznego
Co do porcji przygotowanych do mielenia najlepiej je wcześniej wysuszyć np. w piekarniku, suszarce do grzybów na kruche kawałki ponieważ w przechowywanych pojemnikach nie będą się sklejać w jedną bryłę tylko nadal będzie to krucha sucha konsystencja
Drugim sposobem przechowywania jest przechowywanie Chipotle w kawałkach co ma też swoje plusy a mianowicie pozostaje w nich aromat, smak i to co najlepsze w wędzonych papryczkach