Strona 1 z 2

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 8 lis 2013, o 18:27
przez wolek68
Zrobiłem na urodzinki dla kumpla.W środku pokrojona Bhut Jolokia oraz 3 całe Naga Jolokia Tezpur,także dodatek świeża :D
foto 010a.jpg

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 09:21
przez Psyhe
PT 23 września jeszcze miały :)

Co do oleju z wkładem chilli, jak pieczemy potem cos na tym nie powstają gazowe opary ?

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 09:23
przez Polishteam
Psyhe napisał(a):PT 23 września jeszcze miały :)


Ale ten czas zapier... :lol:

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 10:04
przez wolek68
Psyhe napisał(a):PT 23 września jeszcze miały :)

Co do oleju z wkładem chilli, jak pieczemy potem cos na tym nie powstają gazowe opary ?

To jest oliwa z oliwek tak więc nie używa się jej do pieczenia ani smażenia.

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 10:07
przez Polishteam
wolek68 napisał(a):To jest oliwa z oliwek tak więc nie używa się jej do pieczenia ani smażenia.

Do krótkiego smażenia można używać oliwy.

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 10:47
przez wolek68
No ja nie używam raczej ,chyba że do krótkiego podgrzania makaronu na oliwie.

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 11:48
przez Polishteam
tak przy okazji wolek robiłeś ze świeżych papryk i zalewałeś podgrzana oliwą ?

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 11:55
przez wolek68
Tak świeże papryki ale zalewam nie podgrzaną.

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 12:22
przez Polishteam
I one Ci się w niej nie psują ?

Re: Homemade chili oil

PostNapisane: 14 lis 2013, o 13:15
przez wolek68
Narazie są 2 tyg i żadnych zmian.