Strona 2 z 2

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 21 paź 2013, o 18:57
przez Polishteam
heartless napisał(a):Psyhe, powiedz, że kupujesz przyprawy tej firmy w Polsce, błagam :)
W Irlandii miałem niedaleko sklep z przyprawami z całego świata, te wyjątkowo przypadły mi do gustu. Oczywiście jeśli były świeże a były zawsze.

Kuchnie Świata

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 21 paź 2013, o 18:58
przez wlodizw
W kuchcniach Świata do kupienia TRS do kupienia we wszelakich kombinacjach cały czas

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 21 paź 2013, o 19:00
przez qielbux

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 21 paź 2013, o 19:06
przez heartless
Już znalazłem, boję się tylko że jak to w Polsce bywa, nie będzie to to samo co tam.

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 21 paź 2013, o 19:11
przez Psyhe
E tam.... dlaczego ta przyprawa w Polsce miałaby być gorsza od tej w Irlandii ?

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 21 paź 2013, o 19:29
przez hanka
heartless napisał(a):Psyhe, powiedz, że kupujesz przyprawy tej firmy w Polsce, błagam :)
W Irlandii miałem niedaleko sklep z przyprawami z całego świata, te wyjątkowo przypadły mi do gustu. Oczywiście jeśli były świeże a były zawsze.
njlepszy kumin, najlepszy kafir, najlepsza czarna cieciora.
jak mam wybór to biorę tylko "panią z praniem" :mrgreen:

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 22 paź 2013, o 09:06
przez G_R
widać, że nasionka są nieuszkodzone. Można spróbować wysiać i zobaczyć co wyrośnie.

Re: ostra przyprawa w kuchni wietnamskiej

PostNapisane: 22 paź 2013, o 11:18
przez Mr. Ed
Też próbowałem wysiać z takiej paczki, ale nic nie chciało kiełkować. Możliwe, że papryczki były suszone w wyższej temperaturze.