Mexico
- Oregano: 7 ł.
Bazylia: 6 ł.
Bazylia cytrynowa: 1 ł.
Cząber: 1,5 ł.
Mięta: szczypta
Cynamon: 1/3 ł.
Czosnek: 2 ł.
Pieprz czarny: 1/4 ł.
Sól: 1,5 ł.
Papryka słodka: 22g (1 torebka)
Ostra papryka: 1 ł.
Papryka Cayenne: 1/2 ł.
Explosive Ember: 1 sz.
Bhut Jolokia: 1/2 sz.
Chili: 1/2 sz.
Fatalii: 1/2 sz.
Bird’s Eye: 1 sz.
Orientalna
- Oregano: 1 ł.
Bazylia: 1 ł.
Bazylia cytrynowa: 1 ł.
Mięta: 1 ł.
Porzeczka: 1 ł.
Trawa cytrynowa: 1 ł.
Szafran: szczypta
Curry : 1 ł.
Cynamon: 1/2 ł.
Majeranek: szczypta
Pieprz czarny: 1/2 ł.
Papryka słodka: 1 ł.
Papryka ostra: szczypta
Trawe cytrynową trzeba samemu posadzić i wysuszyć, bo w sklepie się nie dostanie, a to ona nadaje charakter tej przyprawie.
Hot ass
- Oregano: 3 ł.
Bazylia: 1 ł.
Cząber: 1/2 ł.
Pieprz czarny: 1/4 ł.
Papryka słodka: 2 ł.
Papryka Cayenne: 1,5 ł.
Bhut Jolokia: 1 sz.
Chili: 1,5 sz.
Habanero Orange: 1/2 sz.
Fatalii: 1 sz.
W zasadzie nie jest taka hot, ale marketingowa nazwa sprawia, że mi jej nikt nie wyjada. : D
Do mięska
- Oregano: 3 ł.
Bazylia: 3 ł.
Cząber: 3 ł.
Lubczyk: 1 ł.
Mięta: 1/2 ł.
Szafran: szczypta
Gałka muszkatołowa: 1/2 ł.
Kminek: 1/3 ł.
Majeranek: szczypta
Czosnek: 3 ł.
Pieprz czarny: 3/4 ł.
Sól: 1,5 ł.
Papryka słodka: 1 ł.
Zioła prowansalskie: 2 ł. - (kupna mieszanka - dla zapachu : ])
_______
sz. - sztuka
ł. - łyżeczka